Lubicie makaron? Pokażcie mi swoje danie i weźcie udział w konkursie! Ja i 20 influencerów z Polski stajemy do wyzwania na najlepsze spaghetti al pomodoro.

Wraz z marką Barilla zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie. Przygotuj swoją wersję spaghetti al pomodoro! Najprostsza i najpyszniejsza opcja na szybki obiad. Laureat, którego wybiorę, weźmie udział w profesjonalnych warsztatach kulinarnych.

- 1 opakowanie makaronu spaghetti (ok.300g) np. Barilla nr 5
- sos pomidorowy polecam - Barilla Pecorino i Basilico
Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu. Sos podgrzej przez kilka minut. W dużej misce wymieszaj sos z makaronem, tak by sos pokrył całość makaronu. Gotowe i pyszne ekspresowe danie.
- Przygotuj swoją wersję spaghetti al pomodoro. Dowolność w wykonaniu, w doborze składników, smaków :) Im ciekawiej tym lepiej.
- Zdjęcie dodaj w komentarzu pod tym postem na moim facebooku albo opublikuj na swoim Facebooku lub Instagramie (profil musi być publiczny) z hashtagiem #TrojaczkiBarilla.
- Bawimy się do 7 listopada - wyniki w tym poście ogłoszę dzień później.
- Warsztaty odbędą się w Warszawie w Akademii Kulinarnej Whirpool, w drugiej połowie listopada. Tematem warsztatów będzie kuchnia włoska, a poprowadzi je Marco Ghia.

Przepis spaghetti al pomodoro - wersja ekspresowa - 8 minut
- sos pomidorowy polecam - Barilla Pecorino i Basilico
Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu. Sos podgrzej przez kilka minut. W dużej misce wymieszaj sos z makaronem, tak by sos pokrył całość makaronu. Gotowe i pyszne ekspresowe danie.

Przepis spaghetti al pomodoro - wersja którą musisz wypróbować!
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- główka czosnku
- kiść pomidorków koktajlowych
- papryczka chilli
- mała cebula
- sos pomidorowy Barilla
- garść tartego parmezanu
- oliwa
- szczypta soli, pieprzu i słodkiej wędzonej papryki

Przygotowanie:
W 250 stopniach upiecz przekrojony na pół czosnek, papryczkę i kiść pomidorów. Piecz ok 15 minut, aż pomidory zaczną puszczać soki a czosnek się zezłoci.
Makaron ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu w wodzie z dodatkiem soli i oliwy.
Na patelni, na oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulkę, dodaj upieczony (obrany) czosnek, papryczkę i pomidorki. Zalej sosem. Duś na małej mocy kilka minut. Dopraw przyprawami.
W misce wymieszaj makaron z gotowym sosem. Przełóż na talerz i posyp parmezanem.
#MastersofPasta









Pamiętajcie o oznaczeniu Waszego zdjęcia #TrojaczkiBarilla abym mogła je namierzyć :)
Wow mega konkurs.. Lecz niestety za daleko mam do Warszawy .. Polecę znajomym
OdpowiedzUsuń