Mój przepis:
Paprykę myję (6-8 sztuk) i obcinam jej górną część. Czyszczę z gniazd.
Ryż (1 torebkę) gotuję, mięso mielone podsmażam na patelni z jedną, drobno posiekaną cebulką. Dodaję pieprz, sól, ostrą paprykę i oregano. Na koniec dodaję szklankę bulionu.
Ryż mieszam z mięsem, i takim farszem faszeruję paprykę. Układam je w żaroodpornym naczyniu, podlewam szklanką bulionu i piekę ok godziny w piekarniku (180 stopni). Papryka jest gotowa, gdy jej górna część zacznie się rumienić. 10 minut przed końcem pieczenia pod górną część papryki dodaję starkowany ser.
Wcinałam ją 3 dni. Ostatniego dnia zrobiliśmy z mężem niezły deal;) On jadł mięcho, ja paprykę.
uuu smacznego :) ja robię jeszcze sos słodko kwaśny domowej roboty i kładę na górę pod ser :P
OdpowiedzUsuńMmm pycha ;))) Robię !!!!!
OdpowiedzUsuńRób, rób! Daleko do Ciebie nie mam :D
Usuńhehe no nie ;) Zapraszam ;)
UsuńJuż zjedzona ;) Miałam robić ale mąż się dorwał, więc on zrobił ;) Pychaaaa ;) ;* Przepis do druku :) Dzięki :)
UsuńSpróbuj z cukinią! też jest pycha :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę apetytu, ja nic nie mogę wziąć do ust :-(
OdpowiedzUsuń